اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
رئیس اداره مهندسی آب معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز گفت: شهرداری شیراز در حال حاضر بزرگترین تصفیه خانه محلی کشور با ظرفیت 8 هزار و 600 مترمکعب در شبانه روز با اعتبار 300 میلیارد تومان در دست ساخت دارد.
وی با بیان اینکه چاه ها یکی از منابع اصلی برای تأمین آب فضای سبز محسوب می شوند، گفت: حدود 100 حلقه چاه از گذشته تاکنون تأمین کننده آبیاری فضای سبز شهری شیراز بوده، اما با خشکسالی های اخیر به نوعی چاه های فضای سبز روبه زوال رفته اند.
رئیس اداره مهندسی آب معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز گفت: مطالعات مکان یابی احداث 8 نقطه تصفیه خانه انجام شده و برای دو تصفیه خانه دیگر اقدام برای کسب مجوزات قانونی که مهم ترین فاکتور آن زیست محیطی در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه عمده آبیاری باغات قصردشت توسط قنوات قدیمی صورت می گرفت، اظهار داشت: با توجه به توسعه شهری و کاهش بارندگی طی سال های اخیر تصفیه خانه های محلی بخش عمده ای از کمبود منابع آب در حوزه فضای سبز را تأمین خواهد کرد و کمکی برای حفظ باغات قصردشت این میراث ارزشمند خواهد بود.
رئیس اداره مهندسی آب معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز با اشاره به اینکه دو تصفیه خانه بزرگ در شهر شیراز داریم، افزود: موافقت نامه ها و پیگیری های در حال انجام است که بتوانیم طی تفاهم نامه ای با شرکت آب و فاضلاب شیراز بخشی از منابع موردنیاز آبیاری فضای سبز را از این تصفیه خانه ها تأمین کنیم.
کاظمی نژاد این زمینه ادامه داد: بر اساس مصوبه، هیئت وزیران وزارت نیرو را مکلف می کند در صورتی شهرداری ها تمایل داشته باشند می تواند برای تأمین منابع آبیاری فضای سبز، احداث تصفیه خانه محلی داشته باشند و وزارت نیرو و شرکت آبفا مکلف است بر این اساس فاضلاب خام را به صورت رایگان در اختیار شهرداری ها قرار دهند.
وی ادامه داد: طبق این مصوبه تفاهم نامه ای شهرداری شیراز با آبفا شیراز برای تهیه و ارائه فاضلاب خام شهری که از شبکه های جمع آوری فاضلاب شهری تأمین شود منعقد کرد تا در اختیار تصفیه خانه های ما قرار بگیرد تا بتوانیم فرایند تصفیه را داشته باشیم. در منطقه 9 و 10 برای جانمایی تصفیه خانه های محلی در حال پیگیری مجوزات لازم هستیم.
وی یکی از مشکلات در سالیان اخیر را عدم توزیع متوازن آب در سطح شهر شیراز دانست و گفت: طی برنامه و طرح جامع آب شهرداری شیراز مطالعات این طرح انجام شده تا بتوانیم توزیع متوازن برحسب نیاز در فضا های سبز شهری داشته باشیم.
کاظمی نژاد این طرح را شامل مخازن ذخیره آب، شبکه های انتقال و توزیع منابع عنوان کرد و گفت: این سه جز اصلی انتقال و توزیع است و در این زمینه 2 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم دارد.
وی با بیان اینکه مقرر شد طی سه سال آینده این طرح در سطح شهر شیراز اجرا شود، ادامه داد: این طرح از امسال شروع و دریکی دو سال آینده استمرار پیدا می کند.
رئیس اداره مهندسی آب معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز تعداد مخازن موردنیاز در سطح شهر شیراز را 45 مورد عنوان کرد و گفت: 5 مخزن احداث آن تکمیل شد و 6 مخزن دیگر عملیات اجرایی آن آغاز شد و پیش بینی می کنیم افزون بر 20 مخزن دیگر در سال 1404 با تأمین اعتبار عملیات اجرایی آنها آغاز شود. حجم این مخازن افزون بر 50 هزار مترمکعب در شبانه روز است.
وی با بیان اینکه جمعاً حدود 400 کیلومتر خطوط انتقال و توزیع در شهر شیراز نیاز است، تصریح کرد: این خطوط انتقال و توزیع پوشش جامعی در محدوده های فضای سبز شهری ایجاد کند.
وی با بیان اینکه خطوط انتقال بخش قابل توجهی در سطح شهر شیراز وجود دارد و نیازمند تکمیل شدن است، تصریح کرد: نیاز آبی فضای سبز عمومی و ارتفاعات بدون باغات قصردشت شیراز در سال حدود 16 و نیم میلیون مترمکعب در سال است. حدود 100 حلقه چاه منابع آب فضای سبز شهری شیراز را تأمین می کند و به نوعی حدود هزار و 700 لیتر بر ثانیه قابل برداشت در اوج مصرف داریم.
وی همچنین بیان کرد: بر اساس مطالعات طرح جامع آب فضای سبز و افق طرح 20 ساله تا سال 1420 حدود 650 میلیون لیتر بر ثانیه کمبود منابع آبی خواهیم داشت که باید از طریق احداث تصفیه خانه های محلی، استفاده از پساب ها و آب های قابل بازچرخانی تأمین شود.
رئیس اداره مهندسی آب معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز با اشاره مطالعات دیگری هم شروع کردیم تا از پتانسیلهای دیگر منابع آبی استفاده کنیم مثل روان آب های سطحی و استفاده از تکنیک های آبخیزداری شهری به ویژه بخشی از منابع مورد نیاز از طریق آبخیزداری و احداث آب های تغذیه مصنوعی در محدوده های باغات قصردشت آغاز کردیم تا بتوانیم احداث چاه های تغذیه مصنوعی داشته باشیم.
انتهای پیام/424
{{name}}
{{content}}